De opstelling

Tijdens het kantinefeest komen natuurlijk de grootste kantinehits voorbij. We hebben daarom ook tijdens onze editie van 2023 de grootmeesters van de kantinesound voorbij zien komen. Het dreamteam bestond uit louter vedettes!

Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Opnieuw in de kantine

De vader van Pippi Langkous mag dan een piratenkoning zijn, Jannes uit Emmen kan er ook wat van.

Casablanca, Napoli, Arcadia, Griekenland: als koning der piraten heeft Jannes veel van de wereld gezien. Gelukkig blijft Jannes zijn roemruchte cluppie WKE uit Emmen nog altijd trouw. Onze favoriete volkszanger is dan ook een graag geziene gast in de kantine op sportpark Grote Geert. Wist je trouwens dat dit sportpark vernoemd is naar de opa van Jannes? Zijn kleinzoon is dus ook een grote. Jannes mag dan de koning der piraten zijn, in onze kantine kronen we hem tot keizer van de kantinekneiter. Jannes komt tot leven in de kantine, en kantines komen tot leven met Jannes.

Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Froger was alles better..

Een eigen huis, een plek onder de zon, of gewoon in z’n eigen café, Bolle Jan! Deze rasechte Amsterdammer uit de Jordaan, Rene Froger, heeft alles in zich om een mens gelukkig te maken. Net als zijn muzikale ouders, die optraden als het Duo Jan & Mien, begon ook Froger als kind al te zingen in het café van zijn vader.
Hij ging van café naar Carré. Een mijlpaal in zijn carrière. Ook in de Johan Cruijf ArenA staat ‘ie al 19 jaar als topper een groot publiek te vermaken.
Maar deze avond pakt hij de microfoon om jullie kolossale dorst te stillen in de Kantine Arena! Just say hello!

Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Mooi Was Die Tijd, toen Je Moedertje Een Heel Apart Gevoel Van Binnen kreeg. Ze zei: “Huilen is voor jou te laat, want ik ga Hoeren Neuken Nooit Meer Werken.” Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want de reeks loepzuivere kantinekneiters die Corry Konings geproduceerd heeft is eindeloos. Deze onvolprezen koningin van het Nederlandse lied heeft een palmares waar de gemiddelde kantinejuf een jaartje of 68 miljoen over doet. Tegenwoordig treedt Corry niet meer op met haar Rekels, maar dit maakt geen gehaktbal uit. Een beetje linksbuiten heeft toch ook geen zijwieltjes meer nodig?

Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Oost, best, John West.

Eén blik op het oeuvre van John West en je denkt: wat is dat voorn artiest? Hoe komt hij toch aan aal die kantinehits? De op Sardinië geboren John West werd ontdekt door de gehaaide Forel Williams en sindsdien wil iedereen een graatje van zijn succes meepikken. Dat John West er op het podium geen snoekjes om winde, staat als een paling boven water. Hoewel John echt van alle vismarkten thuis is, voelt hij zich in de kantine pas echt als een vis in het water. En niet zonder reden, want qua kantinesound is John West echt een baars! Hij is het neusje van de zalm. We waren al een paar jaar naar hem aan het hengelen, maar vingen altijd bot. Dat we John dit jaar eindelijk aan de haak hebben geslagen vinden we dan ook dolfijn. In zijn teksten heeft John vaak het hart op de tong, zolang het maar lekkerbekt. John speelt de tent zo plat als een mantarog, geen haring blijft in de grond. Of zoals John het zelf zegt: “Ik zal zingen tot ik erbij meerval.”

Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Stef Ekkel is een kantinekanon van de bovenste plank. Hij heeft thuis een heuse prijzenkast vol gouden platen, Edisons en andere prachtige prijzen, maar het liefst kijkt hij naar een vitrine vol vettige frikandellen in de kantine van zijn favoriete cluppie. Onze Stef gaat namelijk liever te dik in de kist dan dat hij een kantinefeestje mist. Toch is meneer Ekkel zelf ook niet vies van een beetje fysieke inspanning. Afgelopen jaar is hij namelijk voor de vierde keer vader geworden. Wat een werklust!

Ook op het podium gaat Stef voorop in de strijd. Zodra hits als De Woonboot of Waarheen Waarvoor’ door de kantinespeakers schallen verandert de kantine in een kolkende feestmassa. Kantinesound op zijn best.

Presentatie
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Voetbal heeft Johan Cruyff, basketbal heeft Michael Jordan, de paardensport heeft vast ook iemand, maar onze kantine heeft Ivar. DJ Ivar is het muzikale geweten van onze kantine. Alwetend, almachtig en alderbarstend goed.

Hij draait op zijn eigen, monumentale wijze de vetste parels der kantinesound. Alleen de beste kantinehits zijn voor Ivar goed genoeg. En Ivar draait niet alleen, hij zingt zelf ook een lekker moppie mee!

Voor wie het nog niet wist: God is terug. Hij heet Ivar.