De opstelling

Tijdens het kantinefeest komen natuurlijk de grootste kantinehits voorbij. We hebben daarom de grootmeesters van de kantinesound uitgenodigd. Het dreamteam bestaat uit louter vedettes. De opstelling voor deze avond is dan ook als volgt.


Lee Towers
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Gouden bal? Gouden medaille? Gouden schoen? Schei toch uit, man! Lee Towers heeft gewoon een gouden microfoon! Daar kun je tenminste een kantine mee binnenkomen. En heb je Lee in de kantine, dan krijgt alles vanzelf een gouden randje.

Onze Leen neemt natuurlijk niet alleen zijn glimmende microfoontje mee vanuit Rotjeknor. Al zijn onvolprezen evergreens komen voorbij, en die zijn natuurlijk onmisbaar op een goed kantinefeest. Hij oefent ze zelf nog regelmatig in de kantine van zijn favoriete cluppie, Feyenoord. Dit wordt genieten. Zoals een onvolprezen nachtburgemeester ooit dichtte: “Volle kantine, gouden microfoon, Lee Towers door de speakers, You’ll never walk alone.”

Tino Martin
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Als zingen in je moerstaal een sport zou zijn, zou de prijzenkast van Tino Martin uitpuilen.

Deze grootmeester verheft het Nederlandse lied tot Kunst. Sinds zijn doorbraak in 2014 stijgt Tino tot steeds grotere hoogten.

Toch waren het ook voor Tino turbulente tijden. Af en toe was er nog wel een gestreamd concert, maar voor een rasartiest als hij was het echt niet makkelijk. Ook in onze kantine hebben we zijn gepolijste stemgeluid gemist. Gelukkig staat Tino nuchter in het leven. De kantine is weer open. Tino gaat weer helemaal los. Ik weet het, jij weet het, zij weet het!

Jannes
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Casablanca, Napoli, Arcadia, Griekenland: als koning der piraten heeft Jannes veel van de wereld gezien. Gelukkig blijft Jannes zijn roemruchte cluppie WKE uit Emmen nog altijd trouw.

Onze favoriete volkszanger is dan ook een graag geziene gast in de kantine op sportpark Grote Geert. Wist je trouwens dat dit sportpark vernoemd is naar de opa van Jannes? Zijn kleinzoon is dus ook een grote. Jannes mag dan de koning der piraten zijn, in onze kantine kronen we hem tot keizer van de kantinekneiter. Jannes komt tot leven in de kantine, en kantines komen tot leven met Jannes.

Henk Dissel
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Vraag de Brabantse Henk Dissel om een one-hander-lander, een chasse patate of een undercut, en je krijgt weinig reactie. Het gaat Henk namelijk niet om het meedoen of het winnen. Maar zet je Henkie Dissel in de kantine, lijkt het haast of er een bom afgaat.

Kantinefeest, dat is waar zijn leven om draait! Nou heeft die dekselse vleermuizengriep ook Henks aanhangertje behoorlijk in de poep gereden, maar nu kan toch eindelijk de oplooprem er weer af. Onversneden kantinesound van de hoogste kwaliteit. Brabantse nachten zijn lang. Henk Dissel is terug!

Dennis Schouten
Presentatie
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Een beetje kantineganger is natuurlijk niet vies van een portie smeuïge roddelpraat. Een kantine zonder roddels is namelijk als een gehaktbal zonder gehakt. Dan komt het dus donders goed uit dat onze presentator niemand minder is dan Dennis Schouten.

Deze goedlachse Glanerbrugger staat bekend als de goeroe van de gossip, de sultan van de sappige stories, de ayatollah van de achterklap, de ridder van de roddel en de kroonprins van de kroegpraat. 

Vettige roddelpraat werkt in een volle kantine als een lik mayonaise op een kruiwagen frikandellen. Met de kantinewaardigheid van Dennis zit het dus wel goed. Over zijn sportcarrière is minder bekend. Toch krijgt hij van ons acht punten en drie strepen. Ken je morse?

DJ Ivar
Kom meer te weten
Ik weet genoeg

Voetbal heeft Johan Cruyff, basketbal heeft Michael Jordan, de paardensport heeft vast ook iemand, maar onze kantine heeft Ivar. DJ Ivar is het muzikale geweten van onze kantine. Alwetend, almachtig en alderbarstend goed.

Hij draait op zijn eigen, monumentale wijze de vetste parels der kantinesound. Alleen de beste kantinehits zijn voor Ivar goed genoeg. En Ivar draait niet alleen, hij zingt zelf ook een lekker moppie mee!

Voor wie het nog niet wist: God is terug. Hij heet Ivar.